niedziela, 15 kwietnia 2012

Sernik Cappuccino

Składniki

Do zrobienia tego ciasta potrzebujemy biszkopt z 6 jaj (podstawowy)
Oraz:

-paczka biszkoptow okraglych
-16 lyzeczke kawy cappuccino czekoladowego

Krem:
-2 zoltka
-1 szkl cukru pudru
-2 szkl mleka w proszku
-2 lyzki zelatyny
-3 serki smietankowe (3x250g)
-1 margaryna (najlepiej Kasia)



Przygotowanie

Cappuccino rozpuscic w 2 szkl przygotowanej wody.
Zelatyne rozpuscic w 1/2 szkl wody.
Zoltka utzrc z cukrem, dodac margaryne. Ucierajac dodawac po trochu na przemian mleko w proszku i ser. Na koniec dodac zelatyne.
Bisiszkopt przekroic na pol i nasaczyc kawa.
Polozyc polowe kremu, biszkopty namoczyc w kawie i ukladac na mase.
Na biszkopty polozyc druga polowe kremu. Potem biszkopt.
Wierz posmarowac cienko kremem i posypac wiorkami.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz