wtorek, 3 kwietnia 2012

Kawowe kasztany.

Składniki

 opakowanie ciastek "Amaretti"
nutella 
wcześniej przygotowana  kawa
wiórka kokosowe



Przygotowanie

Zaparzamy kawę (wystarczy 1 filiżanka) i zostawiamy do ostygnięcia. Kawy nie słodzimy.
Na telerzu przygotowujemy wiórki kokosowe. 

Płaską cześć ciasteczek smarujemy nutellą,  sklejamy razem.............powstaną kulki.
Zamaczamy sklejone razem ciastka w przygotowanej kawie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

"Amaretti" to baaaaaardzo suche ciastka. W tym przepisie jest to plusem.........nie wchłaniają zbytnio kawy przez co nie rozlatują się i trzymają "fason". Można je więc przygotować nawet dzień wczesniej.
Kawy do tego przepisu nie polecam słodzic bo w ten sposób daje kontrast bardzo słodkim ciastkom, nutelli i wiorkom kokosowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz