poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Mini pavlova

Składniki


6 białek
300g miałkiego cukru,
łyżeczka mąki kukurydzianej
łyżeczka białego vinegraite (ocet winny)
owoce dowolne
500 ml śmietana kremówka
fix do śmietany




Przygotowanie

 6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny),
Na papierze do pieczenia na blasze łyzka wyłozyć male kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.

Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietna z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyzeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz