sobota, 14 kwietnia 2012

Młoda kapusta i pachnący koperek

Składniki

1 główka młodej kapusty
3-4 dymki
1 pęczek koperku
1 udko kurczaka
sól, pierprz, cukier
ocet





Przygotowanie

Udko ugotować (można oczywiście zrobić bez mięsa, ale ja bardzo lubie jak w całej tej zieleni plączek sie troszke innego kolorku ).
Kapustę umyć, usunąć zniszczone liście i poszatkować. Pokroić też dymki (razem ze szczypiorem), dodać do kapusty i posolić. Zostawić na trochę, żeby warzywka puściły sok.

Kiedy udko jest już gotowe wyjąć je i wkroić drobno do kapusty. Do garnka wlac troszkę wody i wrzucić tam wszystko. Gotować jakies 20 minut na małym ogniu.
Dorawić do smaku pieprzem, cukrem i solą jeśli jest mało słone.
Na końcu, gdy kapusta już zmięknie wlać ok. 2 łyżki octu i dodać posekany koperek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz