wtorek, 24 kwietnia 2012

generał orzechowy

Składniki

CIASTO
3 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
margaryna
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM
1 szkl. orzechów przekręconych przez maszynkę do mięsa
1 szkl.śmietany 18%
1/2 szkl.cukru
2 łyzki kakao



Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielic na 3 części.Blaszkę o wymiarach 25/35 wyścielic papierem i upiec placki po kolei.Piec w tem.180 stopni na złoto.
Składniki kremu wymieszać ze sobą łyżką i przełożyć placki.Na wierzch zrobic polewę.

Po przełożeniu nie chować ciasta do lodówki,bo placki nie nasiakną kremem.
Ciasto jest pyszne i króluje w naszej rodzinie od lat.
Dla nas smakuje najbardziej z orzechami włoskimi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz