sobota, 14 kwietnia 2012

Salatka warstwowa z selerem

Składniki

1 sloik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
5 jajek
20 dkg szynki konserwowej
20 dkg zoltego sera
Maly sloik majonezu
Pieprz, sol



Przygotowanie

Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Seler, ananas i kukurydze odsaczamy z zalewy. Szynke i jajka kroimy w drobna kosteczke. Ananas rowniez kroimy w kostke. Ser scieramy na tarce.                                                     W przezroczystej misce ukladamy warstwami:
Seler, kukurydze, ananas, warstwe majonezu, szynke, jajka i lekko solimy i pieprzymy, kolejna warstwe majonezu i starty zolty ser. 
Schladzamy przed podaniem.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz