poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Pascha z galaretkami

Składniki

350 g sera białego
pół szkl śmietany
pół szkl cukru
100 g masła
laska wanilii
3 żółtka
2 łyżeczki żelatyny
kolorowe galaretki
daktyle rodzynki





Przygotowanie

                              Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i miąsz z laski wanilii, postawić na ogniu i ogrzewać aż do zgęstnienia, nie gotować. Rozpuścić żelatynę w odrobinie wody. Ser zmiksować z masłem dodać krem waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Dodać trochę pokrojonej w kosteczkę galaretki, kilka pokrojonych daktyli i garść rodzynek, wymieszać i przelać masę w wyłożone gazą pojemniczki.

Po kilku godzinach wyjąć z pojemniczków, zdjąć gazę i udekorować galaretką i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz