Składniki
Ciasto na kruszonkę:
1 1/2 szklanki mąki15 dkg margaryny2 łyżki proszku do pieczenia2 żółtka1/3 szklanki cukru2 łyżki kakaoSer:
1 kg białego sera
5 jajek2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki tortowej
15 łyżek cukru1/2 kostki margaryny2 łyżeczki proszku do pieczeniazapach cytrynowybakalie
Przygotowanie
Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem. Dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka zarobić ciasto. Podzielić na 2 części i w woreczkach włożyć do zamrażalnika.
Żółtka zetrzeć z cukrem i masłem, dodawać partiami zmielony ser, bakalie obsypane mąką, zapach, mąkę, proszek do pieczenia, na samym końcu pianę ubitą z białek.
Dużą tortownicę smarujemy tłuszczem. Na sam spód zetrzeć 1 część ciasta kakaowego (tarko o grubych otworach), na to wylewamy masę serową i na samą górę ścieramy 2 część ciasta kakaowego. Pieczemy około 30 min w temp 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz