sobota, 12 listopada 2011

Ciasto z kremem ananasowym i kokosanką

Składniki

Ciasto z kremem ananasowym i kokosanką

Biszkopt (upiec wg przepisu)

Beza kokosowa:
4 białaka
1 szkl cukru
2 szkl wiórek kokosowych

Krem:
1 szkl soku z ananasa (z odcedzenia ananasa z puszki)
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki zimniaczanej
1 łyżka cukru
1 cukier waniliowy





Przygotowanie

Beza kokosowa:

Piane ubić na sztywno z cukrem i dodawać małymi porcjami wiróeki. Posmarować folię aluminiową tłuszczem i wylac pianę. Piec 30 min w temp 200 st C


Krem:

Wszystkie składniki zagotować i osudzić.
Do ostudzonej masy dodać kostkę masła i odciśnięte anansy

Układać: biszkopt - krem - beza

Biszkop można nasączyć alkoholem, a beze polać roztopioną gorzką czekoladą ( tak aby polewa tworzyła gęstą pajęczynkę)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz