piątek, 11 listopada 2011

Makaron z sosem z sera pleśniowego - szybki

Składniki

Makaron:
- 30 dkg makaronu rukrki lub świderki;

Sos:
- 1 opakowanie ramy cremefine do sosów (gęstej) 200g;
- 25 dkg sera pleśniowego Rokpol lub Lazur.





Przygotowanie

Sos:
Ser pleśniowy zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Ramę zagotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Do gorącej ramy dodawać po trochę ser pleśniowy cały czas mieszając i gotując na mały ogniu. Gotować i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się sera pleśniowego. W przypadku gdyby sos był niezbyt gęsty można dodać odrobinę więcej sera pleśniowego.

Makaron:
Makaron ugotować, polać sosem z sera pleśniowego!


Polecam ten przepis jako szybkie i mało pracochłnne danie!
Życzę smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz