wtorek, 22 listopada 2011

kalafiorowa z czosnkiem

Składniki

1 ŚREDNI KALAFIOR
ok. 1/2 kg fasolki szparagowej najlepiej zielonej
1 słoik papryki konserwowej czerwonej
Majonez, czosnek, sól,pieprz



Przygotowanie

Kalafior rozdzielamy na małe różyczki, spażamy go przez chwilę, nie gotujemy. Kalafior ma być lekko twardy. Fasolkę gotujemy do średniej miękkości. Kalafior i fasolkę studzimy, dodajemy do nich paprykę pokrojoną w kostkę. Mieszamy z majonezem, wyciskamy do tego 2-3 ząbki czosnku, można dać mniej lub więcej w zależności kto jak lubi. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy w lodówce, żeby czosnek się przegryzł.

BARDZO ORYGINALNA I SMACZNA SAŁATKA!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz