sobota, 19 listopada 2011

Sałatka zielona na drugie śniadanie

Składniki


50 g sera żółtego
100g ogórka świeżego
1 łodyga selera naciowego
5-6 krążków pora (część mieszna zielono-biała)
kilka liści pekinki lub dowolnej sałaty
garść kiełków słonecznika
szczypiorek, natka, koperek
sok z cytryny
pieprz do smaku







Porcja dla jednej osoby zawiera około  - 
-177 kcal
białko - 15 g, 
tłuszcz - 12 g,
węglowodany - 5 g
WW - 0



Przygotowanie

Ser pokroić w malutkie słupki, selera w drobne plasterki, ogórka w 1/4 plasterka, szczpiorek, natkę i koperek poszatkować, całość wymieszać i doprawić sokiem z cytryny i pieprzem.



Często dodaję też kiełki słonecznika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz