piątek, 4 listopada 2011

ciasto jogurtowe

Składniki

Biszkopt:
5 jajek,
5 łyżek cukru,
łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżki mąki,
2 łyżki kakao,
1 litr jogurtu o smaku owoców leśnych,
3 dag żelatyny,
2 galaretki malinowe,
maliny,




Przygotowanie

1. Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać, na końcu dodać mąkę, kakao i proszek, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tortownicę i upiec.

2. Zimny biszkopt włożyć do tortownicy, jogurt wlać do miseczki, żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody, wlać do jogurtu, wymieszać, wylać na biszkopt, ułożyć na jogurcie maliny, zalać je wcześniej rozpuszczoną galaretką w 3,5 szklanki wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz