wtorek, 15 listopada 2011

Przekładaniec serowy - ali

Składniki

CIASTO:
       BISZKOPT JASNY (z 6 jaj)
       BISZKOPT CIEMNY (z 6 jaj)

   MASA:
       1 KG. TWAROGU "HANUSI"
       1 1/2 SZKL. CUKRU
       20 DAG. MARGARYNY "KASI"
       2 JAJKA
       1/2 SZKL. MLEKA
       1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB WANILIOWY
 (DUŻY-60G.)
       BRZOSKWINIE Z PUSZKI
       OLEJEK ŚMIETANKOWY



Przygotowanie

   Biszkopty przekroic na dwie części. Jasny biszkopt nasączyc oranżadą, a ciemny cappucino śmietankowym.
  
   Ser, margarynę, roztrzepane jajka, cukier włożyc do garnka,
dokładnie wymieszac i zagotowac na małym ogniu. Budyń rozpuścic w mleku i wlac do gorącej masy serowej, dokładnie wymieszac i jeszcze raz zagotowac. Zdjąc z ognia i przestudzic. 
  
  Przełożyc placki na przemian jasny i ciemny masą serową, tak by wierzch również był posmarowany masą. Na koniec posypac obficie wiórkami kokosowymi. Jedna warstwa masy serowej (środkowa) może byc wymieszana z pokrojonymi drobno brzoskwiniami.

  Jeżeli biszkopty są pieczone w tortownicy ciasto będzie wysokie, więc czasem robię je jak tort, czyli obsmarowuję boki i wierzch masą i obsypuję wiórkami obficie. Wygląda wówczas jak biała kula

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz