niedziela, 15 stycznia 2012

Inne paluszki rybne

Składniki

-50 dag ziemniaków
-4 łyżki oleju
-sól , pieprz, przyprawa do ziemniaków
-1 opakowanie mrożonych paluszków rybnych
-10 dag ogórków kiszonych
-2 łyżki masła
-3 łyżki mąki
-1 szk bulionu warzywnego
-pół szk śmietany
-2 łyżki musztardy sarepskiej
-2 łyżki zalewy z ogórków
-pół pęczka koperku
-cząstki z pomidora



Przygotowanie

-ziemnaiaki obrać , umyć , pokroić w cienkie plasterki , na rozgrzanym tłuszczu smażyć je , cały czas przewracając , by równomiernie się usmażyły, przyprawić solą ,pieprzem i przyprawą do ziemniaków
-na pozostałym oleju usmażyć paluszki rybne ( nie rozmrożone)
-ogórki pokroić w cienkie plasterki
-przygotować sos: masło stopić , dodać mąkę , rozmieszać i zasmażyć , podlać bulionem i śmietaną , cały czas mieszać , przyprawić solą i pieprzem , musztardą oraz zalewą z ogórków
-paluszki rybne z ogórkami i ziemniakami przełożyć na talerze , polać sosem , posypać posiekanym koperkiem , udekorować pomidorami
-podawać na gorąco , bezpośrednio po przyrządzeniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz