niedziela, 29 stycznia 2012

Ciasteczka Migdałowe Chlebki

Składniki

250 g margaryny
100 g cukru pudru
1 cukier wanilliowy
olejek waniliowy
100 g mąki pszennej
250 g mąki ziemniaczanej
50 g zmielonych migdałów




Przygotowanie

Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym
 i olejkiem waniliowym. Ja zamiast olejku dałam esencję waniliową.

Dodać oba rodzaje mąki oraz migdały i wymieszać.

Formować kulki, kłaść na blasze w dość dużych odstępach.

Widelcem maczanym w mące spłaszczać kulki na kształt chlebków.

Piec w 15-20 min, w temp. 175 st.C.

Jeszcze ciepłe opruszyć cukrem pudrem.

Przepis na te ciasteczka dostałam od mojej koleżanki. Są przepyszne. Rozpływają się w ustach, kruche, delikatne... Szczerze polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz