czwartek, 26 stycznia 2012

Chrupiące ciasteczka kokosowe

Składniki

2 szklanki mąki,
10 dag wiórków kokosowych,
15 dag masła,
1 jajko,
1/2 szklanki cukru,
1/4 szklanki mleka,
cukier waniliowy.




Przygotowanie

Wszystkie składniki włóż do dużej miski, miksuj na małych obrotach, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto.
Łyżeczką nabieraj kupki masy, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach (rozleją się na pewno). Piecz ok. 15 minut w 190 C na złoty kolor.
Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem bo ciasteczka są mało słodkie. Robią się błyskawicznie, najwięcej czasu zajmuje pieczenie.

Porcja na 3 blachy z piekarnika, ok. 50 sztuk.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz