wtorek, 17 stycznia 2012

Czosnkowo-brokulowo-makaronowe cudo

Składniki


makaron kokardki (1/3 opakowania)
brokuly (1 srednia glowka)
ogorek konserwowy (ok 10 sztuk)
czerwona papryka (1 duza)
zolty ser ( mala kostka)
 (dodajemy tyle skladnikow ile mamy gosci)

sos:
jogurt  naturalny (1 male opakowanie)
duzo przecisnietego przez praske czosnku (7 duzych zabkow)
sol, pieprz, vegeta (wedle uznania)





Przygotowanie


Makaron i brokuly gotujemy al dente, odcedzamy i czekamy az wystygna.
Ser, ogorki i papryke kroimy w kostke i dodajemy do makaronu i brokolow.
Calosc polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym i doprawiamy do smaku.

Salatka byla totalnym eksperymentem a zniknlela bardzo szybko :-) Jest bardzo czosnkowa wiec lepiej smakuje nastepnego dnia po przestaniu nocy w lodowce.

S_M_A_C_Z_N_E_G_O

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz