sobota, 21 stycznia 2012

Całoroczny torcik truskawkowy

Składniki

Biszkopt z 4 jajek przekrojony na 3 czesci; ja skorzystalam z tego przepisu:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis11909.html

1/2 l smietany kremowki 30%
40 dag mrozonych truskawek
2 galaretki truskawkowe





Przygotowanie



Upieczony biszkopt przekroic na trzy krazki, delikatnie napaczowac kazdy z nich lekko slodka woda. Galaretki rozpuscic w jednej szklance goracej wody, ostudzic. Truskawki na wpol rozmrozone pobieznie zmiksowac, tak aby zostaly wieksze kawalki. Ubic smietane na sztywno, dodac do niej chlodne wciaz truskawki, wymieszac, a nastepnie wlewac lekko tezejaca galaretke malym strumyczkiem do masy, ciagle mieszajac mikserem do polaczenia skladnikow.
Mase dosc szybko nalezy rozsmarowac na torcie poniewaz szybko tezeje. Udekorowac wedlug swojego pomyslu.
Torcik jest naprawde bardzo pyszny, orzezwiajacy, puszysty, z kawalkami owocow.
Tortownica 24 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz