poniedziałek, 16 stycznia 2012

Ciasto muesli

Składniki

100 gram margaryny


1/3 szklanki brązowego cukru


2 łyżki miodu


1 szklanka kruchych płatków owsianych


1 szklanka posiekanych suszonych moreli i fig


0.5 szklanki rodzynków


2 łyżki sezamu


0.5 szklanki mąki pszennej


1 łyżeczka proszku do pieczenia


 


 





Przygotowanie

Margarynę stopić w rondlu razem z cukrem i miodem.

Dodać płatki, bakalie oraz przesianą mąkę z proszkiem.

Przełożyć na natłuszczoną formę, docisnąć. Piec około 30 minut w 170oC.

Trzeba uważać, żeby nie przypiec ciasta zbyt mocno, bo będzie 'takie sobie'. Po wyjęciu z piekarnika jest bardzo miękkie, ale później ładnie zastyga i trochę opada.

Przepis z gazety.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz