czwartek, 8 grudnia 2011

Włoski deser czarno-biały

Składniki


15 dag ciasteczek, herbatników ciemnych typu (Łakotki, Murzynki) lub cienkie pierniczki
25 dag serka włoskiego mascarpone
25 dag twarogu (śmietankowego lub półtłustego)
150 ml mleka
3 łyżki cukru
ewentualnie pół torebki cukru waniliowego



Na ok. 3-4 porcje






Przygotowanie

Ciasteczka rozkruszyć na mniejsze kawałki i skropić (do wyboru - 3 łyżki):- rumu - kakao - naparu kawy Ser mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrami i mlekiem. W pucharkach układać na przemian herbatniki z przygotowaną masą serową. Posypać (do wyboru): -cynamonem -kawą instant -kakao

SMACZNEGO!!! Pomysł zaczerpnięty z gazety Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz