środa, 21 grudnia 2011

Pieczeń rzymska z jajkiem

Składniki

mielone wieprzowe
cebula
czosnek
jajka
bułka
sól
pieprz
majeranek
 
SOS
 
chrzan
woda
mąka
cukier
biały pieprz
kostka r. drobiowa




Przygotowanie

1 zeszkloną cebulę pokrojoną w kostkę z 2 ząbkami czosnku, 2 jaja, przyprawy, bułkę wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą dodajemy do ½ kg mielonego, mieszamy wszystko razem. Na dno formy silikonowej układamy część masy i wciskamy ugotowane jaja przykrywając je pozostałym mięsem. Pieczemy w 180 ° C przez 40 minut. Do tego młode ziemniaczki z koperkiem.

Do 200 ml wrzątku wrzucamy kostkę rosołową, 2 łyżeczki chrzanu tartego
i zagęszczamy wodą z mąką. Doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz