piątek, 16 grudnia 2011

Imprezowa sałatka

Składniki

1 gotowana średnia pierś kurczaka z rosołu
1-2 gotowane marchewki z rosołu lekko twardawe,
30 dkg pieczarek ogórek zielony szczypiorek
1/2 szklanki rosołu oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier



Przygotowanie

Pierś z kurczaka, marchew i ogórka pokroić w kostkę. Pieczarki również pokroic w kostke i podsmażyc na maśle.Wszystkie składniki wymieszać, dodać szczypiorek 2-3 łyżki oliwy, skropić sokiem z cytryny i dodać 1/2 skl rosołu. delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki celem przegryzienia. Po wyjęciu z lodówki należy odlać rosół, doprawić solą i pioprzem i ewentualnie 1/2 łyżeczki cukru. Sałatka jest oryginalna i bardzo smaczna. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz