czwartek, 22 grudnia 2011

Omlet z chorizo

Składniki

-kilka pieczarek, najlepiej malych
-kilka plasterków chorizo
-pęczek szcypiorku
-masło
-jaja
-sól i pieprz 



Przygotowanie


 Na patelni podsmażamy plasterki chorizo, gdy nabiorą koloru przekładamy je na talerzyk. To samo robimy  z pieczarkami, pokrojone na plastry grzyby podsmażamy  na tej samej patelni. W misaczce rozbijamy porcję jaj na jednego omleta mieszamy ze świeżym szczypiorkiem ( nadmiar szczypiorku proponuje zamrozic - zamrożony jest dobrym dodatkiem do ciepłych dań) oraz solą i pieprzem. W końcowym etapie przygotowania śniadania rozlewamu na czystą, wysmarowaną masłem patelnie roztrzepane jajka, gdy zaczną się ścinac nakładamy na wierzch plastry chorizo i pieczarek. SMACZNEGO!!!

Codziennie nowe przepisy na    http://okolokulinarny.blog.onet.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz