piątek, 30 grudnia 2011

Fasola w sosie pomidorowym z kukurydzą

Składniki

2 kiełbasy np. podwawelska
1-2 puszki fasoli czerwonej, lub mieszanka biełej z czerwoną
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów w kawałkach
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka,
chili-(lub przyprawa chilli con carne z kamisa), maggi,
zioła prowansalskie.



Przygotowanie

Cebulkę podsmażamy wraz z pokrojoną w kostkę kiełbaską. Dodajemy pomidory z puszki, czosnek i dusimy przez chwilkę. Dodajemy przecier, odsączoną kukurydzę oraz fasolę wraz z 3-4 łyżkami zalewy z fasoli. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotowe! Bardzo szybkie danie. Świetnie smakuje z grzankami!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz