sobota, 10 grudnia 2011

Krem marcepanowy

Składniki

puszka moreli = 425 mlczubata łyżka budyniu waniliowego3 łyżki masy marcepanowej3 czubate łyżki cukru3 łyżki soku pomarańczowego50 dag serka śmietankowego15 dag gęstej śmietany10 dag grubo posiekanych migdałów



Przygotowanie

Morele osączyć, zalewę zachować, owoce pokroić na cząstki. Proszek budyniowy wymieszać z 3 łyżkami zalewy, pozostałą zalewę zagotować. Wlać budyń, wymieszać z morelami. Marcepan utrzeć z 2 łyżkami cukru i sokiem pomarańczowym. Następnie dodać twarożek i śmietanę. Krem przelać do pucharków. Polać kiślem brzoskwiniowym. Pozostały cukier skarmelizować, wymieszać z migdałami. Masę rozsmarować na natłuszczonej folii i poczekać, aż zastygnie. Posiekać i ładnie udekorować deser.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz