poniedziałek, 4 czerwca 2012

szarlotka waniliowa pod kokosowa skorupką

Składniki

1 i 1/3 szkl. maki, 2/3 kostki masla, 3 lyzki cukru,1 cukier waniliwy,1 jajko,szczypta soli.                                                       NADZIENIE:1 słoik prażonych jabłek lub mus jablkowy,pol szkl. cukru, 2 budynie waniliowe.                                                           NA KOKOSOWA SKORUPKE:10dag margaryny, 20dag wiorkow kokosowych, 10 dag cukru pudru, 2 jajka.



Przygotowanie

z maki,masla,cukru,cukru waniliowego,soli oraz jajka szybko zagnieść kruche ciasto. schludz 20 min. nastepnie rozwalkuj na placek o grubosci 0,5 mm. blache wyłóz pergaminem. jej spod wylep ciastem. ponakuwaj widelcem.NADZIENIE:jablka wymieszaj z cukrem , proszkiem budyniowym wyloz na ciasto. rozsmaruj , wstaw do piekarnika 180 stopni na 40 min.SKORUPKA:stop margaryne , wiorki kokosowe wymieszaj z cukrem pudrem, wsyp na patelnie , mieszajac zrumien na zloty kolor.przestudz. wbij jajka dobrze wynieszaj . mase rozsmaruj na jablkach zapiekaj okolo 15-20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz