czwartek, 7 czerwca 2012

Cielęcina z SUPER nadzieniem. Palce lizać

Składniki

- 1 kg cielęciny na pieczeń
- 1 torebka rozmarynu
- po 4 łyżki musztardy i oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 250 g kiszonej kapusty
- 3-4 suszone grzyby
- szklanka bulionu
- olej
farsz:
- 50 g suszonych moreli
- 150 g wędzonego boczku
- 100 g sera typu ROKPOL




Przygotowanie

1. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na duży plaster, natrzeć czosnkiem. Rozmaryn, oliwę i musztardę wymieszać, mięso natrzeć tą mieszanką i wstawić do lodówki na 24 godziny (przykryć).
2. Morele pokroić w kostkę, ser pokkruszyć. Mięso oczyścić z marynaty, położyć na nim boczek, morele i ser. Mięso zwinąć, związać nicią, obsmażyć na oleju.
3. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć kapustę i grzyby a na to cielęcinę.
4. Piec w 180 stopniach 1,5 godziny podlewając bulionem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz