środa, 13 czerwca 2012

makaronowe muszle z nadzieniem

Składniki

Opakowanie makaronu duże muszle

1-nadzienie

mięso mielone (35 -50dkg zależy czy robimy z samym czy mieszamy np.z pieczarkami,papryką, itp.   )
tarty ser ok.5-6 łyżek
przyprawy -sól, wegeta, pieprz,

2 nadzienie

brokuł
3-4 ząbki czosnku
pęczek dymki
2 pomidor
papryka
10 dkg serka topionego
tarty ser ok. 5-6 łyżek
pare łyżek oleju(2-3)
sól pieprz



Przygotowanie

mięso mielone przesmarzyć krótko  na oleju ,można dodać pieczarki ,paprykę,cebulę  ,doprawić.

Brokuły ugotować  na półtwardo podzielić na drobne ok.6 min.odsączyć,dymkę pokroić razem ze szczypiorem ,czosnek posiekaći zrumienić na 1 łyżce oleju dodać dymkę i smażyć mieszająć ok.2  min.Dodać posiekaną paprykę  i smażyć jeszccze chwilkę, wymieszać z brokułami , pokrojonnymi w kostkę pomidorami i rozdrobnionnym serkiem ,doprawić do smaku .

Makaron ugotować ,osączyć i ostudzić .Muszle napełniać farszem ,ułożyć w natłuszczonej formie ,posypać tartym serem,przykryć formę i zapiekać ok.15-20 min. w temperaturze 200st

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz