Składniki
Opakowanie makaronu duże muszle
1-nadzienie
mięso mielone (35 -50dkg zależy czy robimy z samym czy mieszamy np.z pieczarkami,papryką, itp. )
tarty ser ok.5-6 łyżek
przyprawy -sól, wegeta, pieprz,
2 nadzienie
brokuł
3-4 ząbki czosnku
pęczek dymki
2 pomidor
papryka
10 dkg serka topionego
tarty ser ok. 5-6 łyżek
pare łyżek oleju(2-3)
sól pieprz
Przygotowanie
mięso mielone przesmarzyć krótko na oleju ,można dodać pieczarki ,paprykę,cebulę ,doprawić.
Brokuły ugotować na półtwardo podzielić na drobne ok.6 min.odsączyć,dymkę pokroić razem ze szczypiorem ,czosnek posiekaći zrumienić na 1 łyżce oleju dodać dymkę i smażyć mieszająć ok.2 min.Dodać posiekaną paprykę i smażyć jeszccze chwilkę, wymieszać z brokułami , pokrojonnymi w kostkę pomidorami i rozdrobnionnym serkiem ,doprawić do smaku .
Makaron ugotować ,osączyć i ostudzić .Muszle napełniać farszem ,ułożyć w natłuszczonej formie ,posypać tartym serem,przykryć formę i zapiekać ok.15-20 min. w temperaturze 200st
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz