poniedziałek, 6 lutego 2012

Sola z warzywami zapiekana w folii

Składniki


 

4 filety mrożone soli


Mieszanka mrożonych warzyw boundiuelle (zapałki)


Masło


Przyprawa uniwersalna


Suszona pietruszka, koperek, cebulka...





Przygotowanie

Rybę i warzywa rozmrażamy. Na każdym kawałku folii aluminiowej kładziemy 1 filecik soli, posypujemy go przyprawą uniwersalna i nakładamy porcję mieszanki warzywnej. Na wierzch kładziemy łyżeczkę masła i posypujemy suszonymi ziołami.

Z każdego kawałka folii aluminiowej zawijamy sakiewkę. Gotowe sakiewki układamy na naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w temp. 170st. przez 30 minut.


To kolejne danie, które miałam okazję skosztować w Hotelu "Alma" w czasie Świąt Wielkanocnych :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz