wtorek, 14 lutego 2012

Sałatkatuńczykowo - jajeczna

Składniki

puszka tuńczyka w oleju
woreczek brązowego ryżu
średnia cebula
3 jajka
kilka plastrów szynki
ewentualnie jeden średni pomidor
sól
pieprz
ocet balsamiczny
curry



Przygotowanie

Tuńczyka odsączyć z oleju. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Ugotowac brązowy ryż, wszystko razem połączyć - dopiero, kiedy ryż i jajka wystarczająco ostygną. dodać posiekaną cebulę, szynkę i pomidora, jeżeli ktoś bardzo lubi. Wymieszać, dodać przyprawy - curry można dosypać dużo, sałatka i tak powinna mieć delikatny smak. Najlepiej podawać od razu.


Uwaga: jeżeli używacie sosu YAMASA, uważajcie na jego ilość, jest bardzo słony. Możecie nawet zrezygnować z soli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz