sobota, 11 lutego 2012

Sałata z krabowymi paluszkami

Składniki

1sałata lodowa


1 opakowanie paluszków krabowych


pęczek natki pietruszki


sos:


1 łyżka gęstej smietany (ew.jogurtu greckiego)


2 łyżki majonezu


1 łyżka ketchupu pikantnego


2-4 ząbki czosnku


sok z połówki cytryny


sól





Przygotowanie

Paluszki krabowe( nie ściągać folii) wrzucić na osolony wrzątek na 7 minut. Ostudzić, ściągnąć folię i pokroić na ok.centymetrowe kawałki. Sałatę lodową podrzeć, natkę drobniutko posiekać i wymieszac z paluszkami krabowymi.

Połączyć składniki sosu, wymieszać z sałatka.

Słatka uboga w składniki ,ale szybka i smaczna. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz