czwartek, 2 lutego 2012

Gulasz z indyka

Składniki

500 g piersi z indyka,
100-150 g wędzonego boczku,
300 g pieczarek,
1 cebula,
2/3 szkl. soku pomidorowego lub 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
1-2 łyżki śmietany,
1-2 łyżki oleju




Przygotowanie

Indyka kroimy w kostkę, lekko solimy, obsmażamy na oleju, przenosimy na talerz.

Do garnka wrzucamy pokrojony w paski lub w kostkę boczek, smażymy, dodajemy pokrojoną cebulę, czekamy aż zeszkli się lekko. Następnie wrzucamy podsmażone mięso, pokrojone pieczarki, sok lub koncentrat oraz przyprawy.

Zalewamy szklanką wody, dusimy 45 minut na małym ogniu. Na końcu dodajemy śmietanę. Podajemy z chlebem, ryżem lub makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz