Składniki
100 gr twardej czekolady ( Blockschokolade)
100 gr cukru
80 gr masla
5 jajek
200 gr zmielonych migdalow
1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 lyzki rumu
1mala szklanka advokata
2puszki gruszek
500 gr smietany
Przygotowanie
Czekolade zetrzec na tarce .Wymieszac wszystkie skladniki
,mixerem oprocz bialek .Po dokladnym wymieszaniu ciasta
dodajemy ubita na sztywna piane bialka
pieczemy to ciasto w temp 80 gr wiecej jak godzine .
Ciasto nie moze byc calkowicie upieczone raczej suszymy je
w piekarniku Jezeli ciasto jest za plynne to zostawic jeszcze w piecu
Duzo zalezy od piekarnika . Na zimne ciasto wykladamy gruszki
Na gruszki dajemy ubita smietane i polewamy to likierem jajecznym
Ja ozdabiam jeszcze utarta czekolada
Ciasto piecze sie w tortownicy i musi byc mokre
polecam i zycze smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz