sobota, 25 lutego 2012

Ciasto miodowo -serowe

Składniki

40 dag mąki
15 dag zmielonego sera twarogowego
10 dag cukru
20 dag miodu
15 dag masła
10 dag posiekanych orzechów włoskich
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
łyzka do kawy aromatu migdałowegi
3 jaja
poł szlanki mleka
15 dag rodzynek




Przygotowanie

masło utrzeć z cukrem , jajami, miodem na jednolitą masę, ucierając -dodawać po trochy ser , aromat , mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Na koniec wsypac oprószone mąką bakalie . Gotowe ciasto przelać do podlużnej wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą , wstawić do goracego piekarnika i piec ok 60 min w 180 stopniach , wystudzone polać lukrem ! smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz