piątek, 23 marca 2012

ryba po węgiersku

Składniki

ok 1kg filetów rybnych mrożonych (mintaj,panga itp.)
4 cebule
olej
słoiczek koncentratu pomidorowego

Zalewa:
5 szkl.wody
1 szkl.octu
5 łyżek cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie

Ciasto do ryb:
3 jajka ubić,dodać 2-3 łyżki mąki.
Musi być dość gęste.



Przygotowanie

Ryby opiec w panierce z bułki tartej lub w cieście,jak kto lubi.
Cebule pokroić na grube plastry,smażyć na złoty kolor na oleju,pilnując aby się nie rozpadły.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
 
Wszystkie składniki zalewy zagotować,następnie połączyć z przesmażoną cebulą.Zimnym zalać ryby.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz