niedziela, 27 maja 2012

zupa ogórkowo-ptysiowa smaczniutka jak sam ptyś

Składniki

na jedną porcję

1 ogórek świeży średniej wielkości
1 łyżka masła
1 kostka warzywna "Knora" albo kostka rosołowa
1 opakowanie grysiku ptysiowego
pokrojony koperek



Przygotowanie

ogórek obrać ze skórki

pokroić w kostkę

roztopić masło na patelni
wrzucić do tego masła pokrojony w kostkę ogórek świeży
podsmażyć / ale żeby nie zbrązowiał - poprostu zeszklić /
w garczku około 2 szkl wody
rozpuścić kostkę warzywną lub rosołowa
wrzucić podsmażony ogórek z masełkiem poddusić chwilę zmiksowac i polać grysik ptysiowy
 
posypać koperkiem
smacznego

jest pyszna
smacznego

kamaxyz
to dla Ciebie Izuniu
i dla kochanych zarłowiczów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz