czwartek, 17 maja 2012

Boskie mięsko - na każdą okazję

Składniki

ok.1 kg. karkówki, łopatki lub udźca z indyka (bez kości)
ok. 6 ząbków czosnku
10-15 g. pieprzu ziołowego z Prymatu
sól i pieprz naturalny






Przygotowanie

- Do naczynia żaroodpornego przecisnąć czosnek i wymieszać z pieprzem ziołowym, solą i pieprzem naturalnym, można dodać kroplę oliwy.
- Włożyć umyte i osuszone mięso i dokładnie je natrzeć powstałą papką.
- Wstawić do piekarnika ( ja najczęściej daję do zimnego ) i piec ok.1,5 godz. pod przykryciem.


Mięso zawsze wszystkim smakuje i robi furorę na obiadach i przyjęciach ze znajomymi, a ten pieprz ziołowy nadaje szczególnego smaku. Moje dziewczyny uwielbiają tak zrobiony udziec z indyka, mąż woli karczek, ale przyprawiam zawsze tak samo - prosto, a smacznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz