poniedziałek, 24 października 2011

Sałatka z fasolką szparagową i żółtym serem

Składniki

½ kg fasoli szparagowej,
3 jabłka,
2 czerwone cebule,
15-20 dag żółtego sera,
2-3 ogórki konserwowe,
2 nieduże kawałki papryki konserwowej,
sól,
pieprz Sos:1 szklanka majonezu,
2 łyżki keczupu,
1 płaska łyżka musztardy,
1 łyżeczka zalewy z ogórków,
sól,
pieprz



Przygotowanie

Fasolkę pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić. Jabłka, ogórki i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę – w paseczki.

Sos:

Wszystkie składniki wymieszać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem i doprawić.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz