środa, 19 października 2011

Ciasto krówka zwane 3 bit

Składniki

- 1 puszka mleka skondensowanego
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
- kostka dobrego masła
- 1/2 litra mleka
- 2 łyżki cukru pudru
- duża śmietanka kremowa
- bida śmietana w proszku "śnieżka"
- 2 mega paczki herbatników

Są to składniki na dużą blaszkę.



Przygotowanie

MASA KRÓWKA
- zamkniętą puszkę z mlekiem skondensowanym wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy 2,5 godziny

MASA BUDYNIOWA
- dwa budynie gotujemy w pół litra mleka i zostawiamy do ostygnięcia
- masło ucieramy z cukrem pudrem oraz chłodnym budyniem

MASA ŚMIETANOWA
- słodką śmietanę kremową ubijamy na sztywno ze "śnieżką"

WARSTWY:
Układamy w następującej kolejności:
herbatniki -->masa budyniowa -->herbatniki -->masa krówka -->herbatniki -->masa śmietanowa.

Całość można posypać tartą czekoladą.
CIASTO NAJLEPIEJ SMAKUJE NASTĘPNEGO DNIA PO PRZYGOTOWANIU - JAK HERBATNIKI TROCHĘ ROZMIĘKNĄ  :)


PS. zdjęcie nie jest mojego autorstwa (ściągnęłam je z internetu), ale moje ciasto wyglada praktycznie identycznie.
Mąż zjadł moje ciasto zanim zrobiłam zdjęcie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz