wtorek, 18 października 2011

Łapa niedźwiedzia

Składniki

Dla dwóch osób:

2 piersi z kurczaka
5 pieczarek
cebula czerwona
papryka czerwona ( troszke)
ogórek kiszony      ( troszke)
ser żółty 4 plastry
przyprawy
olej do smażenia



Przygotowanie



Piersi przyrządzamy jak lubimy,panierujemy i smazymy na złoto.

Pieczarki obieramy,kroimy na plasterki i smazymy na masełku.

Pod koniec smazenia dodajemy pokrojona cebulke.Chwilke razem smazymy.Przyprawic solidnie pieprzem:)

Pieczarki wyłozyc na kotlety,nastepnie pokrojoną w cienkie słupki paprykę i ogórki w cienkie talarki.

Na to wszystko łożymy ser żółty ( ja daje po dwa palstry na kotlet)

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i czekamy aż ser sie rozpuści

Podajemy z ziemniaczkami pure i suróweczką:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz