czwartek, 20 października 2011

Pizza z kapustą

Składniki

30dag mąki
1 opakowanie drożdzy
130ml mleka
8 łyżek oleju
1jajo
10dag boczku
1 cebula
2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
2 łyżeczki majeranku
75dag kiszonej kapusty
50dag ziemniaków
sól
pieprz
po 20dag śmietany kwaśnej i kremówki



Przygotowanie

Z mąki łyżeczki soli, drożdzy, mleka, oleju i jaja zgnieść ciasto.Odstawić na 45 minut.Boczek i oczyszczoną cebulę pokroić w kostke i podsmażyć.Doprawic papryką i majerankiem.Wymieszać z kiszoną kapustą.Ciasto rozwałkować na natłuszczonej blasze.Obrane i umyte ziemniaki pokroić na cienkie plastry, doprawić i ułożyć na cieście, przykryć warstwą kapusty..Obie śmietany wymieszać, polać pizzę. Piec 30 min w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz